Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 januari 2013

Ichiba

Mij bereikte het droeve nieuws dat favoriet restaurant Matsuzaka in de Steenstraat te Arnhem zijn deuren heeft moeten sluiten. Dit als gevolg van de veelheid aan (ayce; 'all you can eat') sushirestau- rants die het afgelopen jaar in de Gelderse hoofdstad verrezen. Japans restaurant Sakura (Rijnstraat) was aanvankelijk de enige concurrent maar daar kwam toen Ohashi op de Korenmarkt bij. Nou heeft Ohashi sashimi à volonté op de kaart en de sushi is oké, maar het interieur is smoezelig tot lelijk en het bestelsysteem is érg omslachtig. Om de hoek verscheen "Ask the Chef" maar met zijn hoge prijzen en ondermaatse bediening, hebben we het daar niet eens over. Sushi-Koi op het Gelerijdersplein daarentegen is wél zeer noemenswaardig. En nu word ik dus door een goede vriendin uitgenodigd voor lunch bij Ichiba (Markt 25, Arnhem).

Ichiba is naar zeggen zo'n acht maanden jong en gehuisvest in een ruim pand waar voorheen een Indisch buffetrestaurant zat. Hier stijlvolle inrichting met goede stoelen, tafels die groot genoeg zijn voor de veelheid aan schaaltjes en bordjes, een aparte rookruimte met tafel en stoelen in de kelder en fijne toiletten. Bestellen doe je per ronde, maar niet door zoals gebruikelijk te turven op een losse bestellijst. Je geeft je wensen (per ronde max. 5 sushi's en 2 warme gerechten p.p.) op aan de bediening. Die beantwoordt kundig onze vragen en blijkt een geïnteresseerde, attente jongeman. Ook de kaart zelf is nèt even anders dan alle andere (waar vind je 'dragon tempura roll' of 'sof shell crab roll'?). En de sashimi kost wel iets extra, maar dan ook echt maar ietsje:

Wat kost het? Nou, €15,50 p.p. voor lunch (12-15u) en €22,50 p.p. voor diner (ma tm do va 16u; €24,50 op vr tm zo). Een (lekvrije!) pót Japanse thee tikt af op €3. Op de tafel liggen stokjes én bestek en ze verkopen verse jus d'orange.

Ik ben erg enthousiast over de 'zure komkommers', de gestoomde groenten in de 'boeddhabelly' en ik spreek lyrisch over de hemelse 'geflambeerde coquille'. De nigiri's komen per stuk; de maki's soms per één (oshinko) en soms per vier (california). De vis is prima van kwaliteit en de bestellingen worden lekker snél afgeleverd. Ik heb genoten! Eindoordeel: 9-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten