Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 februari 2010

H(a)H(a)beurs

Dezer dagen is de A'damse Rai het strijdterrein van een doldwaze mensenmenigte met feitelijk maar één doel: jagen. Op spul. Het heet de huishoudbeurs. En het is stiekem, als observatiemogelijk- heid, dé perfecte manier om de tijd te doden tussen de ene vrijdag- namiddagborrel en de andere vrijdagnachtborrel; in ieder geval voor een in de hoofdstad aanwezige yup die blogt.

Het aan de kassa bemachtigde avondkaartje geeft mij toegang tot onder andere proefwalhalla hal8, waar de nieuwste Duyvis pinda's en Vitaday sappen door met microfoon gewapende bijbeunstuden -ten lyrisch worden aangeprezen. In de strijd om een gratis, met nieuw Maggi wokblokje gekruid kippenpootje, blijkt een elleboog in je zij wel de minste opoffering. De vele volle shoppers en plastic tassen die men hier met zich meesjouwt worden door vrijgevige fabrikanten in stands weggeven bij aankoop van hun 'beursaanbie- dingen' (5 pakken Verkadekoekjes €4; 3 blikken Struiksoep €2,50). Veel blijkt weg te gaan voor één euro en vanuit praktisch oogpunt is het handig daarmee alvast een jaszak vol te stoppen. Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde bezoeker met 7,5kg spul de beurs weer verlaat. Een ervaring!

Mijn persoonlijke toppers: mijn eigen gezicht op het etiket van een fles Carbonell olijfolie; bon voor een gratis glas inclusief thee in een DEshop (ook hier te downloaden); Kanzi appels en zakjes sui- kervrije Klene drop. Én allesproeven-avondmaaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten