Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 februari 2010

Gevulde courgettes

Er kwam iemand eten. En die heeft diabetes. Zowel hij, als het lief als ik, kunnen hier en daar wel wat kilootjes missen (ik zou eens moeten stoppen met... ach nee, ik ga gewoon meer geníeten van minder grote porties) en daarom eens geen uitzinnig veelgangen menu. Gewoon, een lekker visje en veel, héél veel groente. Naast de grote bak met salade is er voor elk een gevulde courgette:

Lekker snel en simpel te maken (of daags voor te bereiden) door courgettes te halveren en uit te lepelen; het vruchtvlees met ui, knoflook, chilibonen, wortel, ketchup en verse koriander in de keukenmachine tot smurrie te hakken; hiermee de courgettes te vullen en het geheel in een ovenschaal met een bodempje water in 30 tot 45 minuten gaar te stomen. En in plaats van volvette kaas- gratin wordt de vulling afgedekt met plakjes tomaat. In het geheel niet onsmakelijk!
Uit 100 Calorieën.

2 opmerkingen:

  1. het lief heeft het gewoon nodig dat de sneeuw eindelijk eens wegsmelt; zodat er weer eens deftig gesport kan worden. Dan komt het vanzelf goed ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ja, nou precies... uhm, dat geldt voor mij ook?

    BeantwoordenVerwijderen