Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 maart 2008

Snelle bonensalade

'Even' snel een diner uit je losse pols schudden, is nog niet zo eenvoudig. Al te mak- kelijk verworden de lukraak in de pan gegooide ingrediënten (meestal koelkastrestjes) tot een 'prutje' en om héél eerlijk te zijn, zijn mijn smaakpapil- len zó belachelijk verwend dat ik een al te simpel maal niet eens meer wíl eten. Gelukkig ben ik een absolute fan van groente (bijna alle groente, met de grote uitzondering van champignons) en deze snelle bonen- salade met tomatenvinaigrette kon dan ook prima door de beugel:

Sojabonen uit de vriezer en paarse broccolistelen enkele minuten garen in kokend water. Tegen het einde diepvrieserwten en in stukken gesneden peulen en minimaïs meeblancheren; waarna feitelijk direct afgieten. De koelkastrestjes (een halve rode paprika) erdoor mengen en de salade op smaak brengen met een dressing van honing, tomatenazijn, mosterdolie, gemberpoeder, kaneel, cayennepeper, mosterdpoeder en een beetje ketchup.

1 opmerking:

  1. Bevroren edamame (sojabonen in de peul) zijn in NL te koop bij de toko. Toko Centraal in Utrecht bijv.! Of wist je dat al? :\

    BeantwoordenVerwijderen