Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 maart 2008

Slechte fond(st)

Een nieuw produkt 'siert' de schappen van de supermarkt: Maggi fondpoeder (nou is fond gewoon sterk geconcentreerde bouillon feitelijk en om heel eerlijk te zijn ís bouillonpoe- der al 'sterk geconcentreerd', maar ik neem aan dat 'ze' het fond hebben genoemd om meer op te vallen tussen de andere bouillonblokjes en -poeders; ik wilde Maggi wat dit betreft best het voordeel van de twijfel geven, maar 'maggi.be' bestaat niet en als je 'maggi.nl' intypt word je automatisch doorverwezen naar 'vrouwonline.nl' (logisch, natuurlijk: Maggi=keuken= vrouw); 'ze' van Nestlé zijn zelf echter nogal in hun nopjes met de fonds van Maggi).
Volgens de fabrikant transformeert de fond een gewone bakjus in een heerlijke, roomzachte saus en hoeven geen boter, room of andere vetstoffen meer worden toegevoegd (uiteraard niet; die zitten al genoeg in de fond). En volgens de fabrikant verheft de fond de natuurlijke smaak tot een absoluut hoogtepunt... Eens kijken wat er dan in dit magische potje zit (in de supermarkt natuurlijk; ik ga echt geen €3,27 betalen voor:)

Hé, is het niet zo dat de vermelde ingrediënten gerangschikt staan van meest aanwezig naar minst aanwezig? Ja, dat is zo! Dus dat betekent eigenlijk dat het hier een héél duur potje zout betreft (>17%). Met een hele hoop toevoegingen die je ook niet nodig hebt: glucose, citroenzuur, het niet nader gedefinieerde 'aroma' en 'smaakversterker' (ik gok ve-tsin), aardappelzetmeel, oh, en sporen van selderij. "Te ontdekken" indeed!! Niet kopen dus! Óók niet als er een prikkelende reclamecampagne volgt... (zoals hier)!!

2 opmerkingen:

  1. Oei goede titel! Eh..is dit het juiste moment om te vertellen dat er zo'n potje in mijn keuken rondhangt? Zwaar over de datum want heel lang geleden gekocht in eh België?

    Uit nieuwsgierigheid natuurlijk... (was het echt zo duur? Neee toch?) Enne, ik heb het gebruikt ook nog, heel soms wil het weleens voorkomen dat mijn jus mislukt en dan mikte ik er stiekem een lepeltje doorheen. Foei! Ontmaskerd ben ik!

    BeantwoordenVerwijderen