Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 maart 2008

Speculoospasta

Eindelijk is daar dan de speculoospasta van Lotus. Er was een boel controverse over het al dan niet 'originele' idee van één van de deelnemers aan het programma "De Bedenkers" (anno 2007), aangezien speculaaspasta bijvoorbeeld in Nederland al bestaat (zoals deze van de Aldi).
Nou is deze laatste versie een teleurstellende pasta van vet en suiker met speculaaskruiden; héél anders dan deze recente variant die voor 57% uit daad- werkelijke speculoos bestaat (met verder natuurlijk ook veel vet -39g per 100g- en suiker -36,3g per 100g- er in)!!
Ik zeg dat speculaas en speculoos sowieso níet hetzelfde zijn. En als je kijkt naar de schier oneindige hoeveelheid zoet broodbeleg in de winkel, dan kan er toch nog best een potje bij? Zéker zulke smakelijke als deze speculoospasta. Van Lotus, dé maker van het bekende koekje. Hoewel je natuurlijk ook nog altijd gewoon je boterham kan beleggen met speculoosjes (of -laasjes); da's óók lekker.
Maar de wáre vraag blijft natuurlijk, wat er gebeurd is met het idee van de winnaar: de sliplift?!

(update 11-12-2008)
De speculoospasta is er nu ook in een gróte pot van 700 gram. Dat betekent dat ik niet de ènige ben die dól is op dit smeersel! Een geheid succus.

3 opmerkingen: