Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 november 2013

Tuinbonendip

Voor een recente avond met vrienden en (teveel) mojito's, moest een ordentelijke bodem aanwezig gaan zijn. Anders ben ik na twee glazen (rode) wijn al aangeschoten; en daar heeft niemand wat aan. Bovendien vind ik bijna niets zo fijn als op een anderszins verloren zaterdagmiddag de keuken induiken. Het therapeutisch hakken en roeren werkt ontspannend en prettige bijkomstigheid van zoiets is de overvloed aan hapjes die daarna klaar staan, zodat je met z'n allen kan blijven zitten praten. 

Uit HomeMade maak ik "tuinbonen-muntdip" (van dubbelgedopte diepvriestuinbonen, knoflook, verse munt, parmezaan en olijfolie - en naar eigen idee ook grofgehakte walnoten), die ik in handzame witlofschuitjes serveer.

De dip is lekker smeuïg, erg groen en heeft een subtielzoete smaak conform doperwtjes. Die bittere witlof is even doorbijten, maar met elkaar combineert het oké. Die knapperige walnoot blijkt als toevoeging een must en dat je góede olijfolie gebruikt proef je. Het restant aan tuinbonen-muntdip kan als 'pesto' gebruikt worden, bijvoorbeeld met gekookte pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten