Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 januari 2012

Humphrey's

Restaurantketen Humphrey's opende meer dan twintig jaar gele- den zijn eerste filiaal in Nijmegen. Het idee was "drie gangen, één prijs, een seizoenswisselende kaart en een gemoedelijke sfeer". Inmiddels zijn er twintig restaurants door heel Nederland. En ja, allemaal met dezelfde menukaart.

Nou kost een driegangendiner bij Humphrey's €23,95 per persoon en dat is vergeleken met andere restaurants niet veel. De vestiging in Utrecht is niet zo lang geleden verhuisd naar de binnenstad en zit nu verstopt achter een trappetje, naast het Nachtrestaurant van de Winkel van Sinkel (Stadhuisbrug 3).

Maar wat er achter die kleine deur verstopt zit, zijn de imposant ingerichte werfkelders. Meervoud, want het restaurant is niet één ruimte, maar bestaat uit vijf verschillende gedeeltes (waaronder een open keuken -waar je niet kunt zitten- en een bar - waar je wel kunt zitten) plús vier aparte ruimtes voor groepen. Allemaal even mooi gedecoreerd met vele weelderige kristallen lampen (vast niet echt kristal) in een boudoirachtige rode setting. In het middelste deel worden op een groot scherm zwart/wit films gedraaid (zonder geluid). Bijzonder stemmig.

Aan tafel word je eerst verwelkomd met knapperig brood van de zaak en twee smaken kruidenboter. De bediening is hartelijk en correct. En snel! Als voorgerecht kies ik 'krokante zalm en tonijn' op Japanse wijze. Erg smakelijk. De gekonfijte eendenbout die daarna komt wordt vergezeld door een grote bak salade, dikke Vlaamse frieten (€0,50 extra voor de mayonaise) en ook nog appelstoofperencompôte. En waar vind je nog een echt stoffen servet? Bij Humphrey's. Sjiek hoor.

Wel oppassen voor te grote ogen (kleine magen) bij het bestellen, want de porties vullen ruimschoots. En voor je het weet krijg je je toetje niet meer op. Enig minpuntje is de temperatuur in de goed geïsoleerde ruimte: wárm. Maar het eten is prima.

(update 09.10.2012)
Bij 'Humphrey's Tilburg' kost een driegangen menu inclusief BIOS (bij het tegenovergelegen Pathé theater) €30 p.p.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten