

Mechouia, oftewel salade tunisienne grillée, wordt omschreven als één van de simpelste Tunesische gerechten en tegelijkertijd één van de lekkerste. Soms gegarneerd met tonijn en eieren; soms tot moes gestampt en als dipsaus (cq. tapenade) gebruikt voor brood. Het bestaat er uit dat paprika's, rode ui, knoflook, rode peper en vleestomaten boven gloeiend houtskool worden geroos- terd tot ze zwartgeblakerd zijn (de heerlijke geur van gepofte ui en gegrillde paprika overstemt de stank van mijn gerookte kle- ren), waarna de groenten in 'n stevige plastic zak uitstomen om daarna te worden gepeld en in stukjes gesneden. Onder- tussen in een vijzel de verse knoflook met het karwijzaad, korianderzaad en grof zout fijnmalen en vermengen met het sap van een (eveneens geroosterde) limoen plus een flinke scheut extra vierge olijfolie. Alles lekker door elkaar husselen en serveren met (uiteraard) gestoomde couscous en een sappig stukje vlees. Wij aten er paardenkogelbiefstuk bij (ik zou zeggen met beleid gebakken op dezelfde nasmeulende bbq, maar dat is niet zo, want een grillpan op het gasfornuis leek mij voorspel- baarder en dus veiliger voor mijn dure stukje kwaliteitsprodukt; wat andere grill-durfals boven hun houtskoolvuur bereidden lees je hier).
Ziet er lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,