Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 mei 2009

De Zalm te Gouda

Werken in Gouda heeft zo zijn eigen u- nieke voordelen: behalve de heerlijke Goudse stroopwafels (en de vele kaas- handelaren, niet te vergeten), is er het historisch centrum met als centraal middelpunt de markt met zijn waag. En laat nou net het überhippe (lees: pretentieuze) terras van visrestaurant De Zalm precies uitzicht bieden op deze waag, want de eeterij zit er recht naast (Markt 34).
DeZalm is dagelijks geopend van 9.oo tot 1.00u (zondag van 11-1u); de keuken sluit om 22.oou. Maar, afgezien van het uitzicht, kóm je hier juist voor de keuken. Zo aten wij er pompoenbavarois met groene paprikadressing en een rijk gevulde maaltijdsalade met gerookte zalm en garnalen. Het grand dessert (€12,50) is helemáál 'to die for' en bovendien was het per- soneel zo vriendelijk om seizoensnagerecht asperge panna cotta met mangochutney (zie vork) er gratis bij te serveren, omdat ik gevraagd had om een compilatie van álle toetjes.

Het is tevens mogelijk om een 3, 4 of 5-gangen verrassingsmenu te bestellen, maar waarom niet zelf een keuze maken uit de veel- belovende kaart?!

2 opmerkingen:

  1. Maar waarom vond je het dan pretentieus?

    De keer dat ik er was, vond ik de kaart erg saai trouwens...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet zozeer het terras/restaurant zelf was pretentieus, alswel het publiek: meneertje roze polo en mevrouwtje guccibril.

    BeantwoordenVerwijderen