Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 mei 2009

Exotische verrassing

Wat de Kanaalstraat is voor Turkse (en Marokkaanse) toko's, is de Amsterdamsestraatweg voor Chinese (en Turkse en Marokkaanse) toko's. Yep, in Utrecht is het góed inheems boodschappen doen en Oriental (Amsterdamsestraatweg 297-301) is hèt walhalla voor aankopen in de Chinese, Japanse, Surinaamse en Indische sfeer. De supermarktketen (met vestigingen in o.a. Groningen, Arnhem, Breda, Rotterdam en Beverwijk) is gespecialiseerd in Asian food, non-food en versproducten en verkoopt zowel in Nederland als Spanje.

Een kort rondje langs de schappen: levensmiddelenkleurstof, véle vele sauzen, sambals, garnalenbouillon (36 blokjes €1,65), bapao- meel, Aziatische limonades en bier, bakmixen (zoals mix voor gestoomde cake met zwarte kleefrijst), gedroogde ananas, green tea jelly, ca. 40 soorten noodlesoup, exotische conserven, zaden en noten, een heel gangpad vol ongebakken kroepoekvariaties (en dan nóg een vol rek met gebakken kroepoek), koekammonium, tapioca, citroenzuur, oerdi, bonen, kokos-en palmolie en niet te vergeten de ruime selectie verse groente en fruit met klinkende namen als bv. kangkong.
Ik kom er zelf vooral voor de diepvries sojabonen (450g €1,85), die geblancheerd of gewokt gaandeweg mijn geliefde doperwtjes lijken te vervangen. Maar de vele andere produkten die de koel- vitrinewand sieren (zoals een vegetarische vis van ik-durf-niet-te-kijken-welke-ingrediënten) wekken eveneens de eetlust op. Zo ligt er naast geraspte tayer (voor je eigen broodjes pom), zoutvlees, bakkeljauw maar ook Surinaamse bloedworst en Surinaamse kroket in de vriezer. Ik zie juruk puruk liggen (limoenbladeren €1,25), roti's, ingevroren jong kokosnootsap, pasteitjes, bapao's, dimsums, deegwaren (pastry) plus de meest uiteenlopende desserts: mochi, riceballs en exotisch ijs van taro, jackfruit of durian.

Open van ma-vr: 10-19u, za 9-19u, do 10-21u.

1 opmerking:

  1. Een verrassing is het zeker, ik zie niks :D. En je blog-archief-kopje April is ook weg?

    BeantwoordenVerwijderen