Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 mei 2009

Restaurant Matsuzaka

Matsuzaka is een Japanse professioneel honkbalspeler, maar daar koop ik in de Steenstraat in Arnhem weinig voor... Wat daar ech- ter wél te halen valt, is sushi bij die andere Matsuzaka; het sublie- me restaurant op nummer 40. Van buiten ziet het er niet bijzon- der uitnodigend uit, om heel eerlijk te zijn, en het is er ook èrg donker. In het voorste gedeelte kun je sushi enzo afhalen, maar slimmeriken lopen door naar de comfortabele rode stoeltjes (pas op: wieltjes) achterin en vleien zich neer om bediend te worden door de supervriendelijke gastvrouw. Onder het genot van een potje groene thee (€3,50) bla- der je dan door de niet-zo-uitgebreide menukaart. Maar in ieder geval áltijd ALTIJD zeewiersalade bestellen: dun gesneden reepjes witte kool met wakame en een verruk- kelijke vruchtendressing (kost €4,50)!! Fris, zoetig, zurig, rubberig; héérlijk! De sushi behoort tot de allerbeste die ik ken. De verse vis smelt op de tong weg in een perfecte balans met zoute soja, aangezuurde lauwwarme rijst en ziltige nori. Hotategai, of- tewel rauwe StJacobsschelpen, zijn mijn gróte favoriet! Orgastisch lekker. De teppanyaki-platen hebben ze in het restaurant vervan- gen door nog meer gewone tafeltjes, waardoor nu ruim zestig gas- ten kunnen genieten van de beste sushi in de wijde omtrek. Overigens is de schaarse verlichting al snel een rustgevende en welkome afleiding na de hectiek van winkelend Arnhem.
.
Geopend van woensdag t/m maandag 17-23u (maar wanneer je ìets eerder bent, doen ze daar meestal niet moeilijk over..)

(update 26.04.2013)
Na diverse all-you-can-eat sushirestaurants in de Gelderse hoofd- stad te hebben uitgeprobeerd, vandaag weer eens 'als vanouds' bij Matsuzaka neergestreken. En dan valt als eerste op hoe het bij de ingang naar olie stinkt. Snel doorlopen naar achteren. Er is één meisje voor de totale bediening en zij moet ook nog alle drankjes inschenken. Het duurt dus nogal. Even naar de wc dan maar, waar je op elke vloertegel blijft plakken. Vaag kan ik me herinneren dat dat de vorige keer ook al zo was. Maar met de hand over mijn hart ga ik weer zitten. De bestelling die we uiteindelijk kunnen plaatsen moet aangepast worden, want diverse gerechten zijn 'op', zoals ook de zeewiersalade met vruchtendressing. Onze buren eten net de laatste portie op. Wat?! Dit is heel vervelend.
Na bijna een uur krijgen we vier loempiaatjes van het huis, omdat we zo lang moeten wachten. Dat is vriendelijk maar inderdaad: we moeten lang wachten. Dat is marketingtechnisch niet zo slim, want als je om je heen gaat kijken valt de troosteloosheid van deze zaal meer en meer op. Jammer, want het zou zoveel beter kunnen. De stoelen zitten niet verkeerd en de sushi is nog altijd GOED, maarrr: die plastic bloemen, het totaal overbodige podium, de plaktegels, het wachten. Gelukkig ben ik in erg goed gezelschap maar zo prijst Matsuzaka zichzelf uit de Arnhemse (sushi)markt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten