Warm gemaakt voor het idee van deze zoete verleiding, door de versie van restaurant Grand Palace te Rotterdam, daarna deze zoete balletjes bij een toko gekocht. Je koopt ze in bevroren toestand en doet ze ook bevroren in een pannetje kokend water. Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze gaar (goede graadmeter!). Meteen opeten is geboden, want ze koelen snel af.
De 'rice balls' smaken naar plakkerige warme rijstebrij. Bij doormidden bijten stroomt de heerlijke zoete vulling eruit; traditioneel is dit een pasta van zwarte sesam (mjam mjam), maar in het gamma van Springhome bestaan ook glutinous rice balls met rode bonenpasta of met pinda. Zooooooooooo lekker!!
De 'rice balls' smaken naar plakkerige warme rijstebrij. Bij doormidden bijten stroomt de heerlijke zoete vulling eruit; traditioneel is dit een pasta van zwarte sesam (mjam mjam), maar in het gamma van Springhome bestaan ook glutinous rice balls met rode bonenpasta of met pinda. Zooooooooooo lekker!!
Twee recepten gevonden op internet om thuis zelf 'Tang Yuan' te maken:
1. lapjes van rijstdeeg vullen met (zoete) pasta's
2. (zoete) vulling herhaaldelijk door rijstmeel (en dan water) wentelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten