Rabarcello is een artisanale likeur, gemaakt van verse rabarber (te koop bij Gall&Gall en o.a.Vinotheek Besseling, Kanaalstraat 65 in Utrecht; €22,99 per fles van 50cl). Helemaal nieuw op de markt en gemaakt van speciaal geteelde rabarber, water, alcohol en suiker. "The luscious taste and fluorescent colour are the natural result of our secret recipe with this mythical ingredient" (moet dat nou in het Engels? jammer). De eerste geur is 'gewoon' die van alcohol. De smaak lijkt eerst zoet maar dan toch eerder zuur. Het vocht glijdt warm door de keel, waarna de alcohol (18%) brandend zijn weg naar beneden baant. En dan wordt inderdaad rabarber geproefd. Ja, bijzonder. Alleen, die naam. Deze "Dutch spirit" heeft weinig van doen met de troebele limoncello uit Italië. Toch? Mooie fles wel. En op de één of andere manier lijkt 'geserveerd met een takje verse tijm' mij een goed idee. Laat die 007 olijf maar zitten.
16 augustus 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten