Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 augustus 2014

Blauw Hilde

Zowel bij landwinkel Land en Boschzigt (€5,90/kg) als Lindenhoff (€8,50/kg), worden blauwe sperziebonen verkocht. Vooral gedopt en netjes in stukken gesneden, contrasteren de 'blauwe' bonen fan- tastisch met hun eigen groene binnenkant. En blauw is dan paars, hè. Ik kan er niet over uit hoe móói ze zijn!

Maar na het (kort) blancheren zijn ook dit gewone groene bonen. Nou, misschien niet helemaal 'gewoon groen'; er zit nog altijd iets blauwigs in deze sperziebonen die absoluut donkerder groen zijn dan gewone. Maar het mooie pimpelpaarse is eruit gebloed. De volgende lading ga ik ongedopt en ongesneden garen; kijken of dát helpt.

2 opmerkingen:

  1. Alle paarse groenten zullen groen worden tijdens het kookproces. Het zal niet helpen om de bonen heel te laten. Verder wil ik laten weten je blog met plezier te volgen, ook al heb ik nog nooit gereageerd. Blijf zo doorgaan. M.v. D.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heeft inderdaad niet geholpen de bonen heel te laten. Wel jammer. Maar ik houd er schijnbaar een mooi compliment aan over ;)

      Verwijderen