Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 december 2012

Croky Monsieur

Een 'tosti' kennen ze in België niet. Ze hebben daar wél een 'croque madame' (dit is een tosti met een spiegelei erop) en een 'croque monsieur' (een tosti overgoten met bechamelsaus die daarna nog is gegrilld). Beide zijn Franse (bistro)klassiekers. Van die croque monsieur is het maar een kleine stap naar 'Croky Monsieur', moet de Belgische chipsfabrikant hebben gedacht. En zij maakten een chipsvariant met kaas/ham smaak. 100% tosti. "Yes, sir!"
 
"Een zak gegrilde boterhammen met kaas en hesp, maar dan in chipsvorm." Per 100g 541kcal, 33,2g vet, 52g koolhydraten, 0,5g natrium; sinds kort te koop (AH, 200g €1,09). De chips ruikt naar hamka's (ja, dûh!) en smaakt daadwerkelijk naar 'n tosti (minus de broodsmaak) met een sterke smaakneiging richting gesmolten kaas. Wat slim van Croky. Lekker knapperige chips, niet té zoutig (als je chips gewend bent, tenminste; voor de natriumarme eter is het wel erg zout). Mijns inziens een hít!

2 opmerkingen:

  1. Oh leuk :) Ik wist zelfs niet dat wij een Croky monsieur smaak in België hadden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Croque monsieur is in 99% van de gevallen niet overgoten met bechamelsaus hoor, maar gewoon ham en kaas in de toaster. De klassieke franse heeft inderdaad bechamelsaus, maar daar moet je hier in België heel ver voor zoeken. Zelf in de kokschool wordt dit niet zo aangeleerd.
    We hebben trouwens ook nog croque hawai en croque kanibaal :-)

    BeantwoordenVerwijderen