Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 december 2012

Ararat

Sinds 2007 zit aan de St.Annastraat (58) te Nijmegen restaurant Ararat, waar voor €24,50 per persoon onbeperkt Armeens gege- ten kan worden. Het etablissement noemt zich 'n buffetrestaurant, maar op de dag dat wij er zijn wordt het geheel aan gerechten aan tafel geserveerd. Het diner bestaat uit drie gangen, waarbij steeds een veelheid aan hapjes wordt gebracht. Met de nadruk op vlees.

En als ik zeg "aan tafel geserveerd", dan bedoel ik dat dus ook héél letterlijk, want het is niet alsof alles óp de tafel past. Er moet een hoge kruk worden bijgezet om daar nóg meer vleesgerechten op kwijt te kunnen. Het is ruim te veel voedsel voor twee personen en ookal is niet alles even lekker en oogt de decoratie om ons heen van het oubollige soort ('couleur locale' zouden ze dat noemen); het is leuk om hier te eten. Want enthousiast met passie bereid. De geïnteresseerde bezoeker zal niet snel om een praatje verlegen zitten, want vertellen over Armenië doen ze hier bijna net zo graag als Armeens koken. Ik zou zelfs bijna denken dat het koken bijzaak is...

Met duidelijk de bovenste broeksknoop al los, verschijnen er ook nog enkele zoete versnaperingen ten tonele. Heerlijke notencake met honing, bijvoorbeeld. En het bijna verplichte bolletje ijs. Nou is (op Iens) niet iedereen het eens in zijn beoordeling van Ararat, maar waar allen wél mee instemmen is de meer dan vriendelijke ontvangst.

'Mount Ararat' is overigens de bergtop waar de ark van Noach op strandde. Je weet wel. Ik zie daar verder geen enkele parallel in met mezelf helemaal klem eten. Nou, waar blijft die duif?

1 opmerking:

  1. Dat ziet erg ezellig uit, al die schaaltjes. Het zit hier om de hoek dus mis iets om een x te gaan eten.

    BeantwoordenVerwijderen