Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 februari 2009

Jumbo

Toen de Konmar ter ziele ging, rond 2000, heb ik toch wel even 'n traantje gelaten denk ik, want aanvankelijk waren deze supermarkten een waar uitje. Een vriendin en ik gingen tijdens de studie eens in de zoveel tijd met de trein (of soms zelfs de bus) vanuit het centrum naar Dukenburg, waar we idolaat langs de schappen van de Konmar gleden; alle verschillende exotische producten bewonderend en dromend van betere (financiële) tijden waarin we óók met zo'n volle tas naar huis konden. De aanbiedingen, het assortiment, de grootte van de winkel... We waren en zíjn dan ook allebei 'supermarktfanaten' (is daar al een club voor?) en voor ons was het fantástisch!
In de plaats kwam de Jumbo en nadat die een tijdje simpelweg door mij onopgemerkt is gebleven (hoe? ik weet het niet!), ontdekte ik in Terneuzen (Lorentzlaan 2) de heerlijkheid die deze supermarkt is. De afgelopen drie jaar is de 'Jumbo'formule alleen maar verder ten goede uitgebreid en daarmee zijn er nu de "Zeven Dagelijkse Zekerheden".

"Beste service, grootste assortiment, laagste prijs."
Goedkoper? Ja, goedkoper. Niet goedkoper dan Nettorama of Aldi, maar dan AlbertHeijn en SuperdeBoer zéker. Bovendien is het assortiment van de Jumbo dermate uitgebreid, dat er voor één artikel altijd wel meerdere keuzes zijn in verschillende prijsklassen, zodat je bij elkaar kunt shoppen wat écht binnen jouw budget en smaak valt (bv mix voor hutspot 500g: budget €0,68 huismerk €0,99 bio €1,49). En is iets er niet, dan wordt het voor je besteld! Service, hoor. Oók heel belangrijk: er zijn goede aanbiedingen (bv. 4x Dubbelfriss à 1,5l €3,00).

De versafdelingen bij de Jumbo zijn uítgebreid; met véél keuze (bv. kouseband, batata, pompoen op de groente-en fruitafdeling). En bovendien oogt alles vers en fris én is het er niet te koud (soms loop je in een supermarkt langs de open koelingen met het kippevel op je armen!) De broodafdeling bakt niet alleen uit eigen oven (dus vers), maar ook eerlijk (Goudeerlijk brood in 12 soorten: minder zout, geen Enummers, knapperige korst) en seizoensgebonden (in Sinterklaastijd rollen de pepernoten warm van de plaat en liggen er eierkoeken met pepernoten). In de schappen verder rariteiten als pestokaas, choba, geitenboter, groentechips (glutenvrij), gourmeteitjes (van jonge scharrel- kippen 10 st €1,69), stoopwafelvlaai (€8,39) en joppiesaus.

De Jumbo is als supermarktketen véélvuldig in de prijzen gevallen: Beste supermarkt van Nederland (voor de 11e keer! 2008); Publieksprijs Beste Winkelketen - supermarkten (2008); VersKampioen (2007-2008); Meest Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland (2008); de Beste Koffieafdeling - supermarkten (2008). Wat volgens mij véél te maken heeft met de diverse manieren waarop je een product gratis mee naar huis kunt nemen: 1. wanneer er een andere prijs wordt aangeslagen dan aange- geven 2. wanneer de houd- baarheidsdatum die van van- daag of morgen is en 3. wanneer je als 5e klant in de rij bij de kassa staat en je trekt aan de bel (letterlijk!); dan krijg je zelfs ál je boodschap- pen gratis (tenzij alle kassa's open zijn òf je ergens anders kunt aansluiten).
Dat zijn al héél wat redenen om naar de Jumbo te gaan, maar er zijn er nóg meer: blijven de gekochte bloemen thuis minder dan zeven dagen mooi, dan krijg je van Jumbo een nieuwe bos; lékkere grillworst (naturel, kaas, saté, kip) iedere dag vers uit eigen grill én ongeveer 15 verschillende ambachtelijke verse worsten in de koeling; online kun je je opgeven om iemand een bloemetje cadeau te doen; veel internationale producten (Indisch, Japans, Surinaams, Amerikaans, Arabisch); elke maand lezersacties in de folder, waarmee je allerlei voedselpakketten kunt winnen; één keer per jaar wordt een nieuw gebak ingevoerd dat door een klant/lezer(es) is ontwikkeld (bananenroomtaart van mw. Stock- horst uit Doetinchem); de Jumbo exclusief reeks (bv. dulce de leche slagroomijs 500ml €2,99; amandel nougat chocoladepasta 200g €1,49; pure hagelslag met zilveren parels €1,49); op verzoek van klanten werden na de zomervakantie vorig jaar een tiental buitenlandse producten aan het assortiment toegevoegd (o.a. vers bladerdeeg op rol €1,79; blikjes Mountain Dew €0,99; Kettle chips; Lotus speculoospasta 400g €2,39), nooit rotzooi in de winkel én aandacht voor biologisch. Bovendien helpt Jumbo ondernemers in ontwikkelingslanden m.b.v. microkrediet.
Tjee, wat een lofzang...
Míjn favoriete Jumbo product? De 'dubbeldooiers' (6 eieren €1,79)! Of citronella.

Deze week is bij ons een folder met tien voordeelstickers in de bus gevallen; elk geeft een korting van 25%. Score!

(update 06.12.12)
Oók een grote aanrader is Jumbo Euroborg (Boumaboulevard 525, Groningen) onder het FC Groningen stadion. Een zeer ruim opgezette, übernette winkel met veel keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten