
Bij de beignets hoort een sausje en pas dáár komt de ware genia- liteit van de receptbedenker naar boven. Het betreft een simpel sausje, maar met gróóts effect: bruine basterdsuiker op laag vuur in water oplossen en met wat maïzena (en evt. boter) tot gladde saus inkoken. OMG!! Verrukkelijk! Wát een goed idee om siroop te maken van basterdsuiker; dat tilt het concept karamel naar een heel nieuw niveau. En degradeert de beignets, die op zich best lekker zijn, tot niet meer dan minizeempjes; een excuus om bas- terdkaramel mee op te vegen. Volgens het recept mag je er dan ook nog kaneelsuiker overheen strooien, maar dat vind ik nou ook weer leuk aan deze pompoenbeignets: ze zijn in principe ongezoet en door eigen toevoeging van karamel en strooisuiker, kun je zelf bepalen hoe zoet je ze wilt hebben.
Een absolúte 'must-make'.
Wat een goed idee! Binnenkort even proberen :-)
BeantwoordenVerwijderen