Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 oktober 2008

Butterscotch chocoladetaart

Het is áltijd goed vieren met een chocobom van Roald Dahl (recept). Al zóvaak gemaakt, dat ik de tel kwijt ben; en dát wil wat zeggen want ik houd van experimenteren en bak feitelijk meestal iets nieuws. Maar dit keer werd door tijdnood teruggegrepen op een klassieker, met een cake van (Kruidvat) butterscotch en (Kruidvat) witte chocoladeglazuur. De cake was een gróte hit en doet zowel denken aan Haagse hopjes als aan toffeebrownies.
Tijdens het maken (smelten van 4 repen butterscotch met daarna boter) zat ik nog te denken dat ik beter eerst de boter had kunnen smelten en dán de chocolade, omdat de knapperige karamel- stukjes óók weggesmolten waren (met een klein bittertje als gevolg?!), maar het eindrestultaat was goed zoals het was en smolt bijna letterlijk weg op de tong!! (en dat komt natuurlijk omdat de taart puur boter, eieren en chocolade is met een héél klein beetje bloem....)
Dun stromend glazuur: 4 repen Kruidvat chocolade (naar keuze) met 100ml crème fraîche. Dik spuitbaar glazuur: 4 repen Kruidvat chocolade met 150-200ml crème fraîche.

1 opmerking: