Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 oktober 2008

Zoete aardappelcake

Een aparte creatie siert mijn buffettafel op zaterdag, aangezien ik had besloten dat de gasten in kwestie best wel eens geconfronteerd mochten worden met het fenomeen zoete aardappel. Ik vind trouwens dat iederéén meer geconfronteerd mag worden met de coole knol, want de zoete aardappel is hopeloos onderschat. En belachelijk weinig verkrijgbaar. Dus met dank aan de Jumbo (het Boertje heeft ze natuurlijk ook): zoete aardappelcake.
Waarvoor ik een flink exemplaar gaar kookte en pureerde met niets anders dan aanhangend kookvocht. Ondertussen een deeg bereid volgens recept (behalve dan met keukenstroop in plaats van bruine suiker, bij gebrek aan basterdsuiker en vanwege onwil om de met pijn en moeite verkregen legere voorraadkasten opnieuw aan te vullen), waar behalve de pu nog gehakte pecannoten en chocoladestukken doorheen gingen. Het súperdunne beslag gaat een uur de hete oven in; en dat is nodig ook, want anders dan bij brownies is déze cake niet persé lekkerder door een beetje zompige plakkerigheid.
.
Het resultaat: een kruidige cake (kaneel, piment en anijspoeder) met een weinig subtiele (en dus lekkere) honingsmaak. Het is niet alsof je de zoete aardappel echt próeft, maar zònder de batata zou het niet hetzelfde zijn. Héél geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten