Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 oktober 2008

Pastasalade met witlof

Stel, dat je na een dag (hard?) werken thuis komt met alleen nog maar zin om voor de tv te ploffen (stel dat...) maar wél met een gezonde eetlust (lees: hónger!) Dan maak je even snel pastasalade, wat létterlijk net zo vlug in elkaar is gezet als dat de pasta gaar kookt (10 minuutjes) en wat eenvoudig in hoeveelheid kan worden aangepast (serveert 1 tot meer personen)! Als je ten- minste (in de lunchpauze) de boodschappen al hebt gehaald:
pasta
(blanke) rozijnen
witlof
appel
gerookte kipfilet
ijsbergsla
blikje mandarijnen
rucola
wortel (julienne)
rode pesto

Recept
Zet ruim water op in een pan mét deksel en haal alle ingrediënten uit de (koel)kast tevoorschijn. Pak snijplank, scherp mes en grote kom en maak je op voor het betere snijwerk. Giet kokend water over rozijnen in een bakje, om te laten weken.
Doe pasta naar keuze in het kokende water en snijd ondertussen stronkjes witlof (de bittere kern verwijderd), een geschild appel- tje, een gerookte kipfilet (of gerookte zalm of open een blikje tonijn) en een gewassen (halve) ijsbergsla in stukken. Dit samen met de inhoud van een blikje mandarijntjes op lichte siroop (evt mét sap) in de kom overdoen. Kant-en-klare in julienne gesneden wortel en rucola grof hakken. De gare pasta afgieten en met koud water afspoelen. De pasta, wortel en rucola in de kom doen. Serveren met een flinke schep (rode!) pesto.

1 opmerking: