Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 oktober 2008

Yoehoe! Naar Yuzu

Waarom in godesnaam zou je je pralinekes bij de eerste de beste Neuhaus of (nog erger) Leonidas halen, als je ook de wandeling kunt inzetten richting Yuzu (Walpoortstraat 11A, Gent)?! Dit éénmansbedrijf wordt beheerd en gecreëerd door een man met passie, die de chocolades met een dergelijke tederheid in hun felgele doosje legt, dat je ze bíjna niet meer op durft te eten.
Ze zien er dan ook prachtig uit; met verve beschilderd en geglitterd. Maar wat vooral opvalt is de subtiele smaak. "Geen," zoals mijn lief zegt "overdadige smaakexplosie met carnaval in je mond, maar gewoon een goed ingetogen feestje." Bij je doosje chocoladecreaties (6st €5; 12st €8,50; 20st €11,40; 30st €18; 60st €34) krijg je van Mr Yuzu géén papiertje met tekst en uitleg; het is zaak bij de (intrigerende, 35 variaties tellende) vitrine góed op te letten en verder mag je je smaakpapillen en reukvermogen zelf de kost geven. Wát proef je?! Overigens; in een simpel zakje in plaats van een doosje, betaal je de bonbons aan de kiloprijs (€42 p.kg) wat ze bijna de helft goedkoper maakt...
Bij Yuzu, de naam geeft het al aan, worden op het Oosten geïnspireerde chocolades gemaakt en bedacht. Met bv. groene thee, tonkabonen, kaneel uit Sri Lanka en gekonfijte yuzu, maar ook met lavendel, Havaanse takak, earl grey en (helaas uitverkocht) Gentse Tierenteyn mosterd of bierspecialiteiten als Westvleteren. Ik kan maar één ding zeggen: YuTu naar Yuzu!1 opmerking:

  1. Oh wat jammer dat ik dit niet eerder las. Afgelopen weekend waren we in Gent en ik heb dus elders de bonbons gekocht. Nee, niet bij Leonidas of die andere die je noemt hoor, wel bij een fatsoenlijk bonbonmaker. Maar dit klinkt naar meer.

    BeantwoordenVerwijderen