Vrij naïef stapte ik op donderdagavond na het werk een willekeurige (grotere) supermarkt in, omdat ik wel even kalfsborst ging kopen. Dan zou ik best aan de supermarktslager kunnen vragen of hij die kalfsborst even 'envelop' in wilde snijden, zoals het door mij uitgekozen recept dicteerde. Ik had namelijk bedacht dat ik mijn zieke moedertje ging verrassen met een heerlijk lapje mals kalfsvlees, 'kant-en-klaar' door mij voorgebraden en uiteraard gevuld met een smakelijke cantharellenvulling.
Gróót was dan ook mijn verbazing toen ik überhaupt geen kalfsvlees in de desbetreffende supermarkt aantrof, laat staan kalfsbórst. En ook de daaropvolgende supermarkt kon mij niet uit de brand helpen. Belgische supermarkten, Nederlandse slagers, Belgische slagers, enfin, een hele dag bellen en zoeken later (toen duidelijk werd dat het een stuk vlees betreft wat dúidelijk van tevoren besteld dient te worden bij een getrouwe leverancier) slaagde mijn lief erin bij Aula (nota bene!) lapjes kalfsvlees te bemachtigen (aan een steigerende €22,00 per kilo) en kon -alweer na het werk- met het grote braadfestijn worden aangevangen:






Geen opmerkingen:
Een reactie posten