Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 augustus 2008

De Kieffshuerne

De eigenaar van het ijsbuffet in Vorden heet meneer ter Huerne. En nou wil het toeval dat even verderop in de buurt, Toverstraat 2 te Baak, een b&b wordt gerund met de naam "De Kieffshuerne". Ik spreek zelf geen Achterhoeks-plat (goddank), dus ik kan je niet zeggen wat dit betekent, maar je kan hier voor €50,- per twéé personen een nacht doorbrengen en voor een additionele €10,- per persoon krijg je daar ook nog een 3(!)-gangen-menu bij.
Zéker interessant als je weet dat er in de grote tuin van DeKieffshuerne van alles bloeit en groeit. En het overschot aan versprodukten wordt door de vriendelijke eigenaars ter verkoop aangeboden, middels een aan-de-weg-verkoop. Zo kun je hier voor een schamele €0,40 een versgeoogste courgette bekomen, waar je zelf niet meer voor hoeft te doen dan 'm even van de tafel pakken plus het verschuldigde bedrag in het geldkistje stoppen. Verse eitjes liggen er ook, en prachtige paarse spekbonen. Patissons, tomaten. Mmmm.

P.S. Twee (of vier) personen die er eens drie volle dagen helemaal uit willen, kunnen bij deze bed&breakfast terecht voor een zéér uitnodigend wandelarrangement, inclusief overnachtingen en diners. Gezien de verstafel, alleen al interessant vanwege het eten. Maar wat dit nou écht super maakt is dat de gastvrouw/heer haar gasten desgewenst op station Vorden komt ophalen. Fantástisch (en nee, het zijn geen bekenden van mij)!! Dus als je nog eens een cadeautje voor iemand zoekt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten