Je zou het niet zeggen aan de luifel, maar Aula is een tot bijna-supermarkt uitgegroeide delicatessenwinkel annex traiteur, waar de zogenaamde sjieke elite komt voor zijn kant-en-klaar- maaltijden en overprijsde aankopen. Waar anders koop je een (weliswaar eetrijpe) mango voor €2,60?! Een bloemkool (overmatig verpakt op een plastic schaaltje en omwikkeld met plasticfolie) gaat over de toonbank voor €2,75 en een stukje dadelbrood kost bijna €4,00 per punt(je). Oké, je krijgt wel kwaliteit voor dat geld en het is bovendien 'plezant' om door de zaak te snuffelen. Aula is nog het best te vergelijken met een 'foodcourt', zoals je die veel in bijvoorbeeld Londen vindt. Ik ken iemand die van ver naar Gent kwam rijden, enkel en alleen om bij Aula verrassingsbroden te bestellen voor een receptie (even dacht ik dat zo'n brood gevuld met 25 tot 40 sandwiches of mini-broodjes een koopje was tegen €15,00 per stuk, maar blijkt uit de folder dat élke sandwich óók nog eens een additionele €1,00 kost...)
Het mag dan zo zijn dat bij Aula "kwaliteit, hygiëne en netheid" hoog in het vaandel staan, maar aan het milieu hebben ze een broertje dood (al dat verpakkingsmateriaal; niet normaal meer) en voor de minderbedeelde burger doen ze het ook niet. Gebruiken dus als uitje (voedsel- museum), of om inspiratie op te doen. Zéker niet gaan lunchen aan de nieuwe open-keukenbar! Het dadelbrood waar ik zo benieuwd naar was, bestaat trouwens gewoon uit samengeperste dadels (en niet eens de Madjoul superdadels) met walnoten...
Aula, Voldersstraat 24, Gent
Geen opmerkingen:
Een reactie posten