Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 augustus 2008

IJsje voor het meisje

Een bezoek aan mijn ouders bracht mij gisteren in Vorden. Met maar één reden: een ijsje kopen. Want schijnbaar staat dit dorp in de Achterhoek bekend om zijn softijs, en dan natuurlijk van "IJsbuffet Kerkepad" (what's in a name?), Dorpsstraat 8C.

De ervaring leert dat het veelbelovende 'sorbet'ijs, niet meer is dan een plastic beker met softijs en een flinke schep mierzoete 'vruchtenstroop met stukjes geconserveerd fruit'; dus die moet je níet nemen (is ook veel te duur voor €3,40), maar het zachte smeuïge softijs zélf smaakt naar meer en wordt door talrijke dagjesmensen en fietsers op waarde geschat. In uiteenlopende smaken en met diverse 'dips'. De milkshakes zijn eveneens een aanrader; wie kan er nou een 'reine claude shake' weerstaan (of een 'melkschud' met 'co-cos')?!
Overigens is de videotheek aan de voorkant van dezelfde eigenaars en runt dochterlief een pedicuresalon op het binnenplein achter. Aan het terras aan de achterzijde grenst een cafetaria, die inmiddels verkocht is maar vroeger óók aan de ijverige familie toebehoorde en zittend aan een tafeltje, pik ik op dat de ouders van de eigenaar vroeger een broodzaak runden in Suriname. Tja, je hebt werkpaarden en je hebt... mensen die veel ijs eten!

1 opmerking: