Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 februari 2008

Nigella's Bosvruchtensiroop

Het is een slim idee om te investeren in een ahornsiroop van goede kwaliteit (C+). Niet alleen omdat de zoete siroop veel mineralen bevat en daarmee een stúk gezonder is dan de ordinaire geraffineerde kristalsuiker, maar ook omdat het Canadese 'maple syrup' véél lekkerder is dan gewone zoetstof. Ik heb laatst weer een nieuwe fles gekocht en die is nu al bijna half leeg, niet in de laatste plaats doordat ik besloot bosvruchtensiroop à la Nigella Lawson te maken (haar 'Nigella Express' wordt volop op tv uitgezonden).

Verwarm hiervoor ca. 200g verse bosbessen met 125ml ahornsiroop in een steel- pannetje en laat op zacht vuur inkoken tot een stroperige saus. Doordat het sap in de bessen het kookpunt bereikt, knappen de vruchten uit elkaar; het pectine in het fruit zal op natuurlijke wijze de saus iets binden. Nigella serveert de siroop bij pancakes.
Nou, verse bosbessen zijn niet helemaal 'in season' in februari en ik ga geen €4,00 betalen om van ver geïmporteerde besjes op niet-verantwoorde wijze aan te schaffen. Ik koop voor de helft van dat geld gewoon een doosje bevroren bosvruchten uit de supermarktdiepvries en dat heeft feitelijk hetzelfde effect. Niet alleen lekker op pannenkoekjes, maar ook zéér smakelijk in een bakje kwark (of yoghurt). En dan mag er best nóg wat ahornsiroop bij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten