Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 februari 2008

Les tartes de Françoise

Sinds enige tijd is Gent een speciale taartenzaak rijker. Aan het Laurentplein (nr.35) prijkt Les tartes de Françoise, geopend elke dag behalve dinsdag van 11.00 tot 18.00u en op zondag van 9.00 tot 14.00u. Ik heb al gehoord van iemand die voor élk (!) weekend twee taarten meeneemt naar huis, omdat de moeder er zo verzot op is...
Er worden taarten verkocht in twee varianten: gezouten of gesuikerd. Van de quiches heb ik nog niet mogen proeven (hoewel spinazie, brie en tomatencoulis érg goed klinkt), maar de zoete versies staan in mijn geheugen gegrift. Ten eerste is daar de huisspecialiteit "witte kwarktaart op speculoosbodem" die ook bij Exki en Hotspot (voorheen Eva) te verkrijgen is. Een romige kaastaart met kruidige koekbasis, waarvan menigeen (klik hier) naar het recept op zoek is. Verder een interessante pruimen-peperkoektaart en griesmeeltaart met sinaas en amandelen. De zwarte-bessen-crème-brùlée viel míj enigszins tegen, maar voor de bananentaart met huisgemaakte brésilienne mag je me dan wel weer altijd komen wakker maken!

Deze laatste (foto rechts) is enkel op bestelling te verkrijgen (dus twee dagen van tevoren even bellen), maar is zó vers dat de brésilienne er ter plekke met handenvol op wordt gestrooid. De taart bestaat uit een krokante bodem, waarop banaan en verse slagroomvulling, afgemaakt met een tegelijk knapperig en taai noten-kokosstrooisel. Verrukkelijk!

2 opmerkingen:

  1. Is het geen idee om een internet shop te starten met allemaal lekkere dingen die wij in NL niet kunnen kopen? (nu zal dat met die taarten lastig gaan, maar bij wijze van spreken dan hé?) Anders krijg je dadelijk heel culiNL naar de Belgique! En ga vooral door met je leuke en smakelijke verhalen!
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo, ik zoek het recept van die bresilienne taart met banaan, iemand enig idee?

    BeantwoordenVerwijderen