Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 februari 2008

Calorie-arm(e) chocoladecake(je)

Chocola wil nog wel eens helpen. Chocolade zorgt in het lichaam voor de aanmaak van endorfinen en daar voel je je happy door. Jammer alleen dat chocolade ook bijna altijd komt met veel calorieën. Want dáár ben je dan minder happy van en dus moet je weer chocolade gaan eten. Waar veel calorieën in zitten.
Kan dat ook zonder de calorieën? (antwoord: ja) En smaakt het dan nog wel naar chocola? (ja) Is het nèt zo lekker? (ongeveer, ja) Moeilijk te maken (nee).

Laat ik duidelijk zijn over één ding: chocolade is an sich natuurlijk onvervangbaar. Als je écht CHOCOLA moet hebben, dan zal het chocola moeten zijn. Geen enkel ander cacaomengsel volstaat dan. Maar als het ook een beetje chocoladerig mag, dan kan dit recept héél goed.
Hoewel het een raar recept is. Zo lukt het niet echt om de schamele oogst van twee eierdooiers met 2el basterdsuiker au-bain-marie tot een dikke luchtige witte massa op te kloppen. Of in ieder geval; míj lukt dat niet. De gezeefde bloem en cacaopoeder die er daarna bij gaan, maken de brij alleen maar plakkeriger en curieuzer. Het komt allemaal redelijk goed zodra de opgeklopte 2 eiwitten door het mengsel geschept worden, maar een vorm van 1 liter vul je er níet mee! Ik deed het mengsel in een metalen schaaltje en liet dit met een pannendeksel erop dik een half uur in de oven garen. Iets minder mag ook, dan is de cake nadien wat 'knaaieriger'; maar ik deed dat zelf liever niet want ik eet niet graag rauw ei. Zorg er wel voor dat de bakvorm bekleed is met bakpapier, want de gebakken cake plakt er behoorlijk aan vast.

1 opmerking:

  1. Ik zocht een caloriearme cake om zelf te bakken maar bij jullie kan dat niet.

    BeantwoordenVerwijderen