Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 februari 2008

De kunst van het bakken

Er zijn de diverse gratis magazines die door supermarkten worden uitgegeven (veelal maandelijks), de interessante tijdschriften (bv. GoodFood) en de kookboeken die je wel eens uit de bieb leent. Dan is daar het internet met zijn schat aan informatie en natuurlijk kun je ook nog op conventionele wijze aan recepten en kookinspiratie komen: in de boekhandel. Al met al barst ons huis inmiddels uit zijn voegen van alle recepten. Zou ik elke dag één recept maken, dan zou ik over tien jaar nog bezig zijn. Hoog tijd dus voor deze hamsteraar om het Grote Verzamelen een halt toe te roepen en meer de potten cq. pannen in te duiken.
Aldus besloot ik vanmiddag toen ik bij de Selexyz in Rotterdam deze dikke pil kocht (444 bladzijdes): "dit is voorlopig de laatste". Want dit boek kón ik niet laten liggen voor de schamele €9,95 die ze ervoor vroegen (!). Hoewel het zéér tegen mijn gewoonte is om een kookboek te kopen waarin níet bij elk recept ook een foto staat.
Het boek is overzichtelijk ingedeeld, te beginnen met recepten voor gebak (zoete en hartige taarten) en toebehoren als pruimenpasta, mincemeat, filodeeg en gekonfijte citrus- schil. Dan brood (feestelijk, ambachtelijk en familiaal) als challe, Vietnamese brood- pudding, kweepeer-en dadel- vloerbrood, kwarkstollen, sodabrood, fruitscones en bonenbrood. Verder broodjes, cakes en koekjes en natuurlijk een uitgebreide beschrijving van de gebruikte baktechnieken. En als ze zeggen "brood, koek en taart uit alle windstreken", bedoelen ze ook uit álle windstreken. O.a. recepten uit Italië, Australië, Georgië, Rusland, Ierland, Tsjechië, Kazachstan, Portugal en Tibet. Klinkt allemaal veelbelovend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten