Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 februari 2008

Calorie-arme kiwikaaskoek

In een kookboek uit de bieb ("Calorie-arme desserts, stap voor stap") vond ik een interessant recept voor bramenkaaskoek van hüttenkäse en yoghurt. Maar ik was nou niet bepaald van plan om voor twee keer €3,49 bramen te gaan kopen, dus dacht ik met kiwi mijn slag te kunnen slaan. De ingrediënten hoefden alleen maar met elkaar vermengd te worden, waarna het geheel in een springvorm de voorverwarmde oven in ging. Na een half uur bakken (de bovenkant zag er veelbelovend uit), de taart in de uitgeschakelde oven laten rusten en klaar. Maar om nou te zeggen dat de kaaskoek gaar was; niet echt. En lekker? Ook niet echt. Bitter. Eerder gebakken omelet dan taart.
Dus het was inderdaad een zéér calorie-arme cheesecake: aantal kilocalorieën per portie: NUL! (want deze rakker ging linea recta de prullenbak in)

1 opmerking:

 1. Ha , ook al kennis gemaakt met de eigenschappen van deze vrucht?
  Klein geheimpje , kiwi en zuivel gaan niet samen!
  Evenals ananas trouwens , ze bevatten beiden een stofje die de zuivel doet schiften.
  Als je het al tegenkomt in de winkel als kant en klaar product , (vla of zo)dan staat het bol van de hulpstoffen /bindmiddelen om de schifting tegen te gaan...

  Grappig feitje is dat speeksel hetzelfde effect heeft , even de vla/pudding proeven en dan weer met dezelfde lepel in het product..??
  Is gelijk de 'binding'weg...komt ook niet meer goed.

  BeantwoordenVerwijderen