Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 februari 2013

Tati

"Tattie" was een vroeger veelgebruikt woord in mijn studenten- vriendengroep (toegegeven; één vriend zei het wel eens) en betekende zoveel als "smurrie, derrie". Zoals de "tattie in het gootsteenputje". Maar sinds vandaag heeft 'Tati' een heel andere connotatie voor mij. Want "the owls are not what they seem"...

Mijn vrije dag wordt opgemaakt aan heen en neer pendelen naar Nijmegen, waar meer dan uitmuntend gezelschap mij meeneemt voor lunch bij Tati (Koolemans Beynenstraat 80). Waar de locale ambiance direct een zeer huiselijke sfeer oproept, zeker voor mij als rommelmarktfan. Dit lunchcafé is lekker gezellig volgepakt met vintage stoeltjes, jaren '50 lampjes, oma's serviesgoed.. en ze doen hier ook aan in-en verkoop. De prachtige houten vitrinekast met de kassa, waarin zelfgebakken taarten pronken (pecanvlaai €3, citroencake €2, veganistische banaan-kokoscake €2,50, blueberry crumble €3 en carrotcake), valt direct op bij binnenkomst. En dan is er ook het stijlvolle (zelfontworpen) behang met de eigen naam. Wat leuk hier!

Er worden (biologische) broodjes, pannenkoeken, taart, soep en andere lekkernijen geserveerd. Je kan hier terecht voor een fijn ontbijtje (brood, croissantje, eitje, boter, kaas, jam, verse jus en thee of koffie; €9,50) of voor lunch. Elke maandag t/m vrijdag 8.00-17.00u en in het weekend 10.00-17.00u. Behalve een kop thee (€2) kun je je hier ook laven aan een hele pot (€5), inclusief knoeidekseltje, op een sfeervol waxinelichtje. De bijbehorende zakjes worden natuurlijk in een mooi blik geserveerd en zijn van Mr.Jones. Muziek komt uit de jukebox!

Qua lunch schiet er één gerecht met kop en schouders boven de rest uit: Ta-Tea (onbeperkt thee en schalen met huisgemaakt zoet en hartig, €14 p.p.). Laat maar aanrukken die hap! Uitermate snel worden we voorzien van twee (inklapbare) etagères met stukken bosbessentaart, citroencake (of hoe iets cake lijkt maar citroen is!), royaal carrotcake en lekker plakkerige karamelpecanvlaai. Etagère nummer twee herbergt vers wit en volkoren brood van Bakker Arend met humus en gegrilde groenten, geprakte avocado met een gekookt eitje en zoete tomaat, rucolapesto met geitenkaas en tomatentapenade met boerenkaas. Natuurlijk kunnen we dat met z'n tweeën allemaal niet op, zelfs niet wanneer we het naarstig met drie kannen thee trachten weg te spoelen. Geheel content kan er vier uur lang bijgepraat worden. En al die tijd detoneert alleen het 'Bueno sero oh Marie' van André Hazes.

(update 02-03-2013)
Na een uitgebreide luistersessie met het voltallig team, meldt Tati een jukebox vól nieuwe liedjes te hebben!

Woonde ik (nog) in Nijmegen, dan zou ik hier zéker vaker komen. Voor nu moet ik het doen met de wat schaarsere gelegenheden die zich voor zullen doen. Maar ik denk wel dat ik die vriend die hier om de hoek woont, opeens wat vaker zal zien..

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig zijn er buiten de Randstad ook genoeg leuke tentjes waar je gezellig kan zitten en lekker kan eten! Ik meld me aan als vrijwilliger om mee te gaan naar Tati!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gezellig zo iedereen weer zien. En je krijgt er wellicht bakinspiratie van!

    BeantwoordenVerwijderen