Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 februari 2013

Goudse siroopwafelen

"De echte Goudse Van Vliet Siroopwafelen worden al meer dan honderd jaar met vakmanschap gebakken, naar een oud geheim gebleven recept." En ze zijn te koop bij Gebackerij Van Den Berg (Lange Groenendaal 32, ma tm vrij 8.00-17.30u za 8.00-17.00u), 10 stuks voor €2,60.
"Smaakmakers sinds 1864." Want "toen stond Cor van den Berg met zijn brood-en banketbakkerij aan de wieg van het familiebedrijf. In 1989 kreeg de onderneming zijn huidige vorm door de overname van Van Vliet's Siroopwafels." Aha!
Naast verpakkingen van 10 of 15 stuks siroopwafelen, verkopen ze bij Van Den Berg ook wafels overtrokken met karamelchocolade (€3,55 per 4st.); siroopwafelliqueur (€2,95 per 40ml; €12,70 0,5l) en siroopwafeltruffels. Daarbij is het mogelijk bij een wafelenbak mee te kijken of, op afspraak, een siroopwafelworkshop te volgen. En voor de juiste prijs komt Van Den Berg op locatie siroopwafelen bakken. Ergo, de partycateraar en banketbakker weet het oneigen familierecept danig uit te buiten en is daar zeer succesvol mee. Ookal hebben ze dan een stevige concurrent in De Vlaam.

De siroopwafelen hebben het geblokte uiterlijk van elke doorsnee stroopwafel. En ze smáken ook als de meeste stroopwafels (kun je nagaan hoe goed de wafels uit de supermarkt zijn!); alleen is de koek zelf wat kruimeliger, de stroop wat dikker en ruimer aanwezig en de smaak wat meer kaneel (dat zit 'm in de vulling). Hij is lekker, maar eigenlijk heb ik 'm liever warm, van de markt bijvoorbeeld.

Ingrediënten: tarwebloem, margarine, suiker, ei, glucosestroop, E322, E500. Vulling (44%): glucosestroop, suiker, roomboter, ka- neel, zout, gemodificeerd zetmeel.

1 opmerking:

  1. wat leuk om te lezen over ons Gouda. En fijn dat je de veelzijdigheid van de stad hebt gezien. Het is hier goed toeven!
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen