Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 november 2012

Rewe

"Besser leben" vinden ze bij Rewe. En uiteraard doet deze Duitse supermarktketen er alles aan om dit voor zijn klanten waar te maken. Wat schijnbaar al meteen begint met een 'goedheids'test. Zo ligt er in de hal van een groot filiaal in Bonn (Immenburgstraße 42, ma-za 7-22u), direct na de dubbele schuifdeuren, een aantal artikelen relatief onbeveiligd voor de pak. Maar daar doen we natuurlijk niet aan, aan jatten, waardoor we al direct voor de test slagen.

Na de inkom is hier rechts ruimte gemaakt voor Bäckerei Scheider, inclusief 'café' (tafeltjes en stoelen). Maar daar kom ik niet voor, dus ik struin met mandje de winkel in. De grote groente&fruit afdeling, waar men met stoom de verse groenten nóg verser en vooral bedauwder doet lijken, biedt feitelijk alles wat je maar kan willen van een dergelijke afdeling. De winkel is sowieso groot, met een assortiment wat aan dat van de Kaufland doet denken. Hoewel er voor zo'n grote supermarkt weinig personeel rondloopt. En toch is alles keurig schoon en zijn de producten in (hun doos in) de schappen netjes gespiegeld. Hoewel er meer kruiden te koop zijn dan vers brood, maar je hebt natuurlijk ook geen broodafdeling nodig als voorin de winkel een aparte bakkerij zit.

Rewe blijkt nèt een slagje duurder dan de andere supermarkten (Kaiser's en Netto Marken-Discount) waar ik eerder vandaag was. Maar deze grote winkel is dan wél weer veel interessanter dan de kleinere Rewe in Dreieck Kranenburg.

Ik mis alleen de potten Almighurt yoghurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten