Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 november 2012

Lay's Harvest

Nederland lijkt een nogal chipsminnend land. In Duitsland worden in ieder geval bij lange na niet zoveel soorten en maten chips in de supermarkt gevonden als hier (en ik kan het weten, want ik was deze maand in een viertal supermarkten bij onze oosterburen). En er komen alleen maar steeds weer nieuwe smaken bij, lijkt het wel. Zo brengt Lay's opeens 'Harvest' ketelgebakken aardappelchips. Was Lay's trouwens niet ook al o-zo-vernieuwend bezig met oven- gebakken chips (The Oven, inclusief pretentieus wijnadvies op de website)? Verder worden we gebombardeerd met Lay's Maak de Smaak chips, steeds nieuwe Lay's Sensations varianten en nu dus hun "nieuwe oogst!"

Voor 'Harvest' zegt Lay's het simpel te hebben gehouden:
 "dikgesneden chips van de beste aardappelen, op smaak gebracht met ingrediënten die alleen gedroogd of geroosterd zijn. Niets meer en niets minder." Alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn vanaf 12 november (2012). Oké, I'll bite... 
Eén zak bevat 130g chips en dat betekent in totaal 625kcal. Én 0,65g zout voor de hele zak. De chippies zijn inderdaad net een tikkie dikker dan 'gewone', maar dan ook maar nèt. Ze zijn vooral meer opgebold. De grote plakken gefrituurde aardappel passen bijna de mond niet in. Krak, hap. De eerste associatie is die van kruidenboter, maar dan knapperig in plaats van smeuïg. Kruidig is deze chips wel (rozemarijn, bonenkruid, basilicum, marjolein, oregano en tijm), maar lekker eigenlijk niet. Want veel en véél te zout!

Overigens verdwijnen er ook smaken chips. Dat gebeurt alleen met véél stillere trom. Waar is bijvoorbeeld opeens de pittiglekkere Superchips Hot gebleven?!

1 opmerking:

  1. Harvest Green Herbs is erg lekker , maar helaas zie ik hem niet meer in de schappen bij AH de afgelopen weken.
    Zou hij uit de productie zijn ??

    BeantwoordenVerwijderen