Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 november 2012

Chocomel met amandel(smaak)

Ingrediënten: gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao 1,9%, carrageen (stabilisator), aroma. En de voedingswaarde per 100ml: 87kcal, 3,3g eiwit, 12,2g koolhydraten (waarvan 11,9g suikers), 2,7g vet. En hoe proeft het? Ken je die smaak van een smeltend blokje melkchocolade die alle smaakpapillen omgeeft en de hele mond vult met heerlijke, plakkerige zoetigheid? Nou, zo smaakt dit dus niet. Het is wat waterig, bijna 'koud' van smaak (als in: geeft geen gloeiend gelukzalig gevoel) met de gewone goede Chocomel- smaak en een licht amaretto-aroma na doorslikken. Duidelijk dus geen amandelvoltreffer. Voor volgend jaar verwacht ik Chocomel 'winter special' met hazelnoot'smaak'..

2 opmerkingen:

 1. Ik vind hem echt heeeeeeeeeeeeeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nutricia Chocomel is het chocolademelk merk bij uitstek. Ze zeggen het zelf, maar ik ben het absoluut met ze eens.
  Ik zou de volle versie elke dag wel kunnen drinken, koud uit de koelkast of opgewarmd in de magnetron, het liefste met slagroom natuurlijk. Laatst was ik de Allerhande aan het doorbladeren en mijn oog viel op een advertentie van Chocomel waarin ze een winterspecial aankondigden; Chocomel met amandelsmaak. Dit klonk spannend, en het leek mij leuk die eens uit te gaan proberen.

  De kleur van de chocomel is niet anders dan de gewone en hij is ook even dik. De eerste keer dat ik aan het glas rook, vond ik het gewoon naar normale Chocomel ruiken.
  Ik ben begonnen met het proeven van koude chocomel. Bij de eerste slok proef je de amandel meteen, het is alsof je een bitterkoekje eet en Chocomel drinkt op het zelfde moment, op een positieve manier. Dit klinkt misschien vreemd, maar ik weet het niet beter te omschrijven.
  De smaak is erg lekker, maar hij is wel heftig. Na een aantal slokken vond ik het een beetje te veel van het goede worden, dus een klein glas is genoeg. Opvallend vind ik dat ik bij de tweede keer ruiken de amandel wel duidelijk rook, waarschijnlijk omdat de smaak dan ook nog in je mond hangt?

  Warm is deze Chocomel is ook erg lekker, ik vind hem zelfs lekkerder omdat de amandelsmaak dan iets minder aanwezig is, hij smaakt wat subtieler. Op deze manier drinkt hij ook heel makkelijk weg, ik vind het erg lekker.

  Conclusie
  Amandel Chocomel drinkt door de intensiteit niet zo makkelijk weg als de gewone, maar ik vind hem wel erg lekker! Deze winterse Chocomel is een aanrader voor de echte amandel liefhebbers, en zeker het proberen waard.

  BeantwoordenVerwijderen