Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 november 2012

Kaiser's

En als ik dan toch voor de Netto Discount-Marken sta, ga ik met mijn nog-niet-volledig-gevulde boodschappentas ook maar even bij Kaiser's naar binnen. Want die is om de hoek (Friedrich-Breuer-Straße 56, Bonn). Bovendien moet ik nódig naar de wc, maar bij Kaiser's doen ze niet aan een klantentoilet. Potdikkie. Dus kom ik na een half uurtje (en een geslaagde plas-actie elders) terug voor poging twee.
.
Links zit een aparte (Kamps) bakkerij, met daarachter de kassa's. Rechts stap je direct de groente&fruit afdeling op, wat betekent dat je zonder omhaal zo met je boodschappen naar binnen én buiten kan. Kaiser's blijkt net iets duurder dan de Netto, maar is wel veel interessanter (want uitgebreider) qua assortiment. De deur staat continue open en toch is het binnen behoorlijk aan de warme kant, wat niet zo'n duurzame indruk maakt. En ook de aanbieding van 1,8kg Spaanse clementines in stevig plastic klapkratje, die voor slechts € 1,99 te koop is, kan nooit ecologisch verantwoord zijn.

Wat een goed idee om in de aanloop naar de eindejaarsfeestdagen naar een Duitse supermarkt te gaan. Het op zich al aanlokkelijke chocoladeschap, plús de vele Kerstdisplays doorheen de winkel, doen watertanden. En iets soortgelijks geldt voort de opbouw van de winkel: ruime paden, adequaat opgestelde aanbiedingen en een verleidelijk assortiment met veel kaas, veel vlees (oa runderlever, en een hele eend aan € 5,99/kg), mooie oliën (ook pistache-olie 250ml € 9,99), en diverse exoten als yogi thee, lactosevrije boter, blokjes kreeftenbouillon en (voor de gelegenheid) tien soorten kant-en-klaar (kerst)koekjesdeeg (€1,99 per pakje).
.
Het blijkt een keurige winkel met schone vloeren. En zelfs op deze vrijdagmiddag, rond een uurtje of twee, zijn de schappen netjes gespiegeld. Op de vleesafdeling loopt een mannelijke medewerker in wit slagersuniform rond om desgewenst vragen aan te stellen.

Er is alleen weinig vis te koop. Waarvan de helft dan ook nog eens vissalades en zaken als 'haring in gelei' betreft. Dus maar door naar de secties met biologische artikelen en dieëtproducten, om te zien wat daar te halen valt. En anders kun je hier altijd nog met sterke drank de winkel verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten