Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 november 2012

Netto Marken-Discount

Op mysterieuze wijze geraak ik op zomaar een zaterdag in de buurt van Bonn en aangezien ik véél vroeger dan wenselijk op de plaats van bestemming dreig aan te komen, blijkt er ruim tijd te zijn voor een fijn rondje langs (lees: door) Duitse supermarkten. Gelukkig weet ik dat van tevoren, want als dit soort dingen door mij niet goed voorbereid worden, wil ik (bij principieel gebrek aan GPS) nog al eens rijkelijk verdwalen. En aldus stap ik een Netto Marken- Discount (Netto City, Rathausstraße 18 te Bonn) binnen:

De Duitse supermarktketen Netto Marken-Discount wordt door de Edeka Group beheerd en telt  meer dan 4000 filialen. Deze Netto's hebben niks te maken met de Deense Netto's die ook in Duitsland zijn neergestreken, of de Netto's die in Frankrijk en Portugal te vinden zijn (ondanks hetzelfde logo..). Het concept van Netto is naar eigen zeggen: "de beste kwaliteit voor zeer gunstige prijzen" (maar, hé, zeggen ze dat niet allemaal?) "met de nadruk op verse levensmiddelen". Motto: "Lass Dich überraschen!"

Deze Netto Discount-Marken is een (kleinere) stadssupermarkt, waar je bij binnenkomst direct met je neus in de groenten valt. En dit versaanbod doet sterk denken aan de selectie bij de Lidl, zowel qua uitgebreidheid als wat betreft het lage prijsniveau. Er liggen naast de gebruikelijke producten op een groente&fruit afdeling, ook bv. rode uien, wortelpeterselie, koolrabi, mini paprikaatjes, pitahaña (€1,49 p.st.) en sharonfruit (oftewel kaki, die in het Duits 'persimom' heet € 0,55 p.st.). Een bosje verse bloemen verkopen ze hier ook (€ 1,99) zodat de associatie met de discounters uit het thuisland compleet is.

Deze supermarkt heeft ook vers afgebakken brood liggen, maar het meeste brood betreft weinig aantrekkelijk gebakken fabrieksdeeg in kratten en dozen. De wandelpaden voor de klanten zijn op zich ruim, met van die klassiek gemêleerde vloertegels. De schappen zijn gevuld met artikelen in dozen (zoals de Appie dat ook wil gaan doen); en er is zelfs een speciale 'biohoek'. Door de beperkte afme- ting van deze Netto is ook het assortiment beperkter en dan is het feitelijk nog knap wat ze er allemaal in hebben gekregen, zonder dat de hele boel 'hutjemutje' staat. In de winkel relatief kaas, zuivel (m.n. yoghurt), worst en vleeswaren; in koelingen. Maar dat klopt dan ook volgens het eerdergenoemde concept. In de hele winkel is alleen geen personeel te bekennen, behalve dan het vriendelijke meisje aan één van de twee kassa's.

3 opmerkingen:

  1. Duitse supermarkten zijn meestal erg leuk om even door te wandelen, doe ik ook altijd! Vooral voor de bakspullen.. de Duitse Aldi's zijn vaak ook erg uitgebreid, met leuke producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Smullen, zo´n rondje door Duitse supermarkten. Maarreh, kaki is niet hetzelfde als sharoni annex persimmon hoor... google maar eens!

    BeantwoordenVerwijderen