Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 februari 2011

Stracciatella cheesecake

Ik vier mijn terugkomst op het werk met één grote plakkerige (in de goede zin!) smeuïge is-al-bijna-op cheesecake met stracciatella chocoladesnippers van Milka melk- en extra pure chocola op een bodem van verkruimelde bastognekoeken met een vleugje cacao. Kijk; en dàn begin je dus te praten. De cheesecake is gemaakt van 2/3 ricotta en 1/3 mascarpone en het recept is genoeg voor vier kleine taartjes (8cm) én één grote (28cm).

De taart is romig en die bastognebodem is góed! De vele gemengde chocoladesnippers zijn deels versmolten met de kaasvulling en zelfs zonder de begeleidende 'drizzles' chocoladesaus (zie recept) is de intense smaak van chocolade alom aanwezig. Lekker (en zelfs dan, nóg niet beter dan deze).

1 opmerking:

 1. Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

  BeantwoordenVerwijderen