Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 oktober 2010

Colruyt

De Belgische Colruyt [spreek uit: Còl-ruit] is in veel opzichten net de Makro: hoge stellages afgeladen met koopwaar die goedkoper is wanneer in bulk gekocht (bv. 500g à noga €4,69; 3x 500g noga à €4,22) en die veelal in karton of pallet te koop aangeboden ligt. Het geheel wekt bij mij enigszins de indruk van een onhuiselijke 'boodschappenloods'. Maar Colruyt zegt de goedkoopste te zijn en claimt +8,48% prijsverschil met Delhaize, +8,78% met Carrefour, +8,29% met Lidl en +8,40% met Aldi. Zou het?! Je mag de Colruyt in ieder geval bellen als je ergens een lagere prijs hebt gezien en dan betalen zij het verschil terug.

In de meeste filialen zijn het niet de groente en fruit die bij binnen- komst lonken (deze zijn te vinden in het gekoelde en afgeschermde 'versmarkt' gedeelte, samen met de kazen en vleeswaren), maar flessen drank. Genoeg wijn te koop hier in ieder geval. De frisdrank ligt in krat hoog opgetast (met de rollen toiletpapier daar nog weer boven; ik bedoel, wíe is er zo lang?:) maar de (véle) diepvrieskisten zijn dan wel weer ecologisch met ondoorzichtig deksel afgesloten én er valt voor het winkelend publiek heel wat te proeven: verse ananas, plakjes droge worst, een handjevol notenmix, een stukje abrikozencake of gemarmerde madeleine. In deze winkel (te Lede) valt het assortiment thee, azijn, olie en import tegen; daar waar dranken, vers vlees, (diepvries)snacks, chips, snoepgoed en cho- colade de boventoon voeren. Deze week in de promo: 2x Indische maaltijd voor 2p. €12,98; 2x 12 vissticks (huismerk) €2,19 en twee zakken met elk 15 mini-muffins voor €4,47. Elke klant krijgt bij in- levering van de bon uit de folder een doos met 12 bevroren zoete loempia's (met ananas) gratis.
Het kassasysteem, waar de kassière de boodschappen staand met een handscanner inscant om daarna naar een aanpalende lege kar over te hevelen, lijkt mij voor het personeel een ware crime in er- gonomisch opzicht; maar is een kwestie van (bij wijze van spreken) lui achterover hangen voor de clientèle.

De Colruyt is bij veel Belgen favoriet door 'de lage prijzen' en ook omwille van het feit dat de winkel desgewenst de boodschappen thuis bezorgd (wanneer deze via internet besteld zijn). Maar naar mijn bescheiden mening trekt men voor écht lage prijzen de grens over naar de Noorderburen, waar supermarkten elkaar de bodem in concurreren.

Open van 8u30 tot 20u (za tot 18u)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten