Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 oktober 2010

Koloniaal genieten nieuwerwetse stijl

Net voorbij de Winkel van Sinkel is aan de Ganzenmarkt (nummer 16) te Utrecht zogeheten paviljoen De Colonie gelegen. Een grand café en restaurant op een mooie locatie met a. ruim voldoende zitplaats, b. sfeervolle accenten (glas-in-lood-plafond; overdadige bloemen en planten; verschillende stoelen in koloniale stijl), c. net genoeg verlichting om elkaar te zien maar toch lekker anoniem in het halfduister weg te duiken en d. een aantrekkelijke menukaart (ook voor alleen lunch).

Voor mij mag de koloniale salade (€14,50) gebracht worden (een vol bord met sla, tonijnsalade, gerookte zalm, een stukje brie en gepocheerde appel; een tomatensoepje en ei), terwijl mijn tafel- genoot opteert voor de warme apfelstrudel (€3,50) met slagroom (€0,40), waar De Colonie schijnbaar vermaard om is.

Bij vooraf reserveren kan hier dagelijks worden genoten van een eeuwenoude Engelse traditie in de vorm van een High Tea (€15 pp) met scones, muffins, clotted cream en jam, bonbons, sandwiched, overige zoetigheden en diverse soorten thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten