Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 oktober 2010

Lowiczanka Polsky Delicatesy

Ver, ver verwijderd van het hectieke Utrechtse stadscentrum kan de goed geïnformeerde boodschapper een daadwerkelijke Poolse supermarkt vinden (de Burg. Norbruislaan afrijden danwel -fietsen richting Oud-Zuilen en zo ongeveer tegenover tankstation Tincq linksaf slaan, de Prof.H.Bavinckstraat op; stoppen bij nummer 5).

Nou is 'supermarkt' een héél groot woord voor deze winkel met Poolse specialiteiten, maar er is wel meer te koop dan alleen maar de standaard vlees-in-pot en zakjes instantsaus. Bij binnenkomst lonken kook-en leesboeken (in het Pools natuurlijk, dûh) in een vrolijk versierde display en er is een (kleine) cosmetica-afdeling. Uiteraard volgt daarna een groot assortiment houdbare producten, met inderdaad spul in pot en blik, maar óók andere zaken die de aandacht trekken; zoals Knorr kruidenblokjes (€0,85), Poolse chocolade, bloedworst mét grutten (€2,50 per drie) en andere interessante verse en droge worsten, Pools bier, broodspecialiteiten, bakingrediënten en kaas.

Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00u tot 19.00u en op zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Het personeel spreekt in ieder geval zowel Pools als Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten