Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 oktober 2010

Route Duitsland: Dreieck Kranenburg

Avontuurlijke bewoners van Nijmegen e.o. weten natuurlijk alláng dat het net over de grens te doen is! Échte pioniers trekken voorbij Kleve, richting Kaufland, om daar goedkoop wasmiddel en verfijn- de Duitse kaas, yoghurt, worst en chocolade in te slaan; maar voor iedereen die niet zo ver durft, is er Kranenburg.

Deze Duitse plaats lijkt verrezen als boodschappenparadijs voor Nederlanders. Vlak na het dorpje zelf zijn maar liefst víer super- markten van verschillende ketens te vinden, waaronder een heuse 'Getränkemarket' voor de aankoop van (al dan niet alcoholische) dranken.

Penny Market (Großen Haag 5): geopend ma tm za 8-22u
In de hal een Bäckerie Derks, die de meest fantastische broden en (quark!)brötchen verkoopt. De supermarkt zelf is een walhalla van goedkope A-merken (Bertolli olijfolie €3,49; Garnier cosmetica €3,99), groente en fruit (zwetschgen €0,88/kg physalis €0,90/100g; rode en gele spitspapri- ka's), versproducten (lekkere braadworsten voor op de barbecue, en kazen), snacks (ongezouten notenmix €1,99/200g); bakingre- diënten (gemalen hazelnoten en amandelen; orangeat; succade en zitronat) en snoep (200g marsepein €0,89). De Milkarepen liggen hier voor €0,80 per stuk voor de pak en ik vind zelfs vijf vari- anten bouillonpoeder in het schap. Het personeel spreekt redelijk Nederlands en je kan hier met je Nederlandse bankpas betalen!

Aldi Süd (Großen Haag 7): geopend maandag tm zaterdag 8-20u
De Duitse Aldi's werken volgens hetzelfde concept als de filialen in Nederland, maar hebben een ander assortiment in de rekken. Zo worden hier pecan-en paranoten verkocht (€1,99/200g), liggen er kant-en-klare taarten in de diepvries, is er verse gist te koop en is de koeling rijkelijk gevuld met diverse soorten yoghurt en kaas. Een kilo verse krieltjes mét schil wisselt hier voor €1,50 van hand en de blauwe bessen doen €1,30. Ook met Hollandse pas.

Rewe (Am Storchennest 3): geopend ma tm vrij 7-20, za 7-18u
De drankenhandel aan de grote parkeerplaats heeft nog wel een meerwaarde, maar na tochtjes langs de Pennymarkt en de Aldi, vergt óók nog een bezoek aan Rewe wel heel veel van iemand's energie. De supermarkt lijkt op een Coop of Spar en geldt voor mij meestal als aanvulling op boodschappen die ik bij de Pennymarkt of Aldi niet vinden kon.

Wél nog heel interessant is de DM recht tegenover Aldi Süd, die re- centelijk zijn deuren opende. Bij deze drogist wordt cosmetica en natuurvoeding verkocht en dit is dé aangewezen plek voor douche -gel en shampoo, haarverf (vanaf €4 per pakje permanente verf), deodorant en vochtig toiletpapier.

4 opmerkingen:

 1. Na het lezen van jouw blog van enige tijd geleden deze week Kaufland in Kleve bezocht. Een walhalla voor de thuisbakker. Wat een assortiment en wat een lage prijzen. Ook andere producten waren in grote getale aanwezig; hoeveel soorten jam kun je verkopen! Heerlijk! En nu kom je met de tips over Kranenburg. Bij ons volgende bezoekje aan Kleve toch hier ook maar eens langs gaan. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dát wordt dan een wild boodschappendagje met maar liefst víer (Duitse) supermarkten... Wél leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha...en ik dacht dat ik de enigste die zo gek was!Ik doe al jaren mijn boodschapjes over de grens,de Aldi's,de Lidl's en de DM's ken ik van buiten en binnen maar de bouillons van Penny kende ik waarachtig nog niet.
  Wat de haarverf betreft: bij DM kost een pakje Nutrisse €2,95 en bij onze landelijke drogist mag je er 10 euro meer voor neertellen,dus zo'n ritje Duitsland loont niet alleen voor de bak-freaks onder ons...:-)
  -xxx-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat dachten jullie van Oil of Olaz beauty fluid 200ml die in Duitsland bijna EUR 5,= goedkoper is dan in Nederland?Zoek je een lekker geurende allesreiniger: Der General - Bergfrühling(=geurtje) van de firma Henkel is naar mijn idee helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen