Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 juli 2009

Route Nederland: rechtop in de wind

In IJsselstein, tegenover Luigi's IJssalon (waar ze oa kaneel-en Bailey'sijs verkopen) en de Action, staat op de oude vestingmuur één van de weinige molens die in NL nog bedrijfsmatig geëxploiteerd worden: de Windotter (Walkade 73). Deze stellingkorenmolen van steen is een markante trekpleister aan de rand van de oude binnen- stad: een lust voor het oog bij volle wind en een waar walhalla voor de thuisbakker. Want er is 'n winkel bij, waar het versgemalen meel te koop ligt:

En behalve bijvoorbeeld Zeeuwse bloem, zwarte mout, roggemeel, geplette tarwe en speltkorrels, kom je hier ook niet tevergeefs voor brood-en bakmixen (eierkoekenmix!), bakingrediënten (bak- poeder, maïsgries, ammonium, dubbelkoolzure soda, griessuiker, sukade, en ouwel) en bier. Yep. Bier. Het windotterbier wordt speciaal gemaakt door de Maasland Brouwerij is er in bock, wit, blond (€1,05), tripel (€1,35).

Na een rondleiding door de molen (op afspraak) kun je in het bij- behorende theehuisje terecht voor een ontbijt of lunch, natúúr- lijk met vers molenbrood.

De winkel is open van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17u en op zaterdag van 10 tot 16u. Vakantie dit jaar van 27 juli tot en met 10 augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten