Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 juli 2009

Route Nederland: Oortjeshekken

Op een mooie zomerse dag (of een frisse lentemiddag of zelfs een waaierige herfstochtend) is er in Nijmegen nauwelijks beter ver- tier, afgezien misschien van een boek lezen in het Goffertparkgras, dan de fiets pakken en bij Valkhof naar beneden racen. Níet links de Waalkade oprijden, maar met de bocht mee naar rechts onder de brug door, langs de woonboten richting polder. Eerste links en dan immer gerade aus over nauw asfaltpad en dijk!
Uiteraard ben je hier niet de enige. Skaters, wielrenners, andere fietsers, wandelaars (recreatie en/of Vierdaagsetraining) en zelfs motoren genoeg te vinden. Maar de omgeving is er dan ook naar: prachtig waterwonderland vol vogels en planten. De kenners we- ten de weg naar Waalstrandjes en Millinger Theetuin en alle ande- ren kachelen simpelweg rechtdoor tot aan de Bisonbaai (plas), waar tegenover het goed toeven is op het nostalgisch terras van Oortjeshekken (Erlecomsedam 4, Ooij).
Dit hotel-restaurant is gevestigd in een monumentaal boerderij- pand, midden tussen de uiterwaarden van de Ooijpolder; en het is in Nijmegen een begrip onder studenten en linkse intellectuelen. Onder andere. Zelf even drankjes (of sandwiches met brood van de Knollentuin, of met boerenboter besmeerd notenbrood) gaan ha- len binnen en dan genieten van terrashangen sûpreme. Zelfs de jammerlijke nèt-niet factor van welbiomaarbudget, doet geen afbreuk aan de fijne sfeer die gekenmerkt wordt door rondhuppende musjes en mensen met een vrije middag (plus de wil om daar álles uit te halen!). Een hele duidelijke musthavebeenthere!

's Zomers élke dag open van 8.00 tot 24.00u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten