Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 juli 2009

Domtorentjes

"Het Domtorentje is een soort reuzenbonbon van pure chocolade met een romige vulling en een afbeelding van Utrechts Domtoren."
Indeed. En op het eerste oog óók een beetje een geforceerd streek- produkt; zo van: we hebben nog een toeristenlokker nodig, dus maak maar even snel wat en, oh ja, met een plaatje van de Dom er bovenop. Maar als je dan voor Banketbakkerij Theo Blom staat (Zadelstraat 23, Utrecht), blijkt de praline al sinds 1922 gemaakt te worden. Kijk, dát schijnt dan al een heel ander licht op het chocolaatje.
Een hele hap is het in ieder geval. De smaak doet míj nog het meest denken aan een bossche bol zonder soes: flink veel chocoladelaag (wat je bijna teveel wordt) en luchtige roomvulling die je er bijna met een lepeltje uit wil scheppen. Overigens vind ik de vulling naar karamel smaken, hoewel ik er niet helemaal mijn vinger op kan leggen wat het nou is dat dit Domtorentje zo lekker maakt. Per stuk €0,95.

4 opmerkingen:

 1. Het domtorentje is verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken/combinaties. Heerlijk in plaats van zo'n groot stuk taart op een verjaardag. Theo Blom is uniek!! Ik woon in griekenland en elke keer als ik in holland ben, ga ik Domtorentjes kopen in Utrecht in de Zadelstraat. Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jarenlang bij deze banketbakkerij gewerkt en het Domtorentje is maar in één combinatie/smaak te verkrijgen. Tevens zit er géén caramel in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn heerlijk maar behoorlijk machtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er geen caramel in zit, wat zit er dan wel in?

  BeantwoordenVerwijderen