Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 maart 2009

Route Nederland: Balkbrugse worsten!

Wie weet er nou waar Balkbrug ligt? Alleen zij die er wonen en die- genen die héél goed hebben opgelet tijdens de autoreis naar (voor- heen Ponypark) Slagharen, zullen zich dit ontypische dorp aan de N377 herinneren. Ik hoor niet bij die mensen, maar toch weet ik heel goed waar Balkbrug ligt. Dat komt omdat we tijdens zo'n auto- reis naar het bekende attractiepark onderweg stopten voor een slagerij met de interessante raamtekst "Europees Kampioen Worstmakerij 2003". Wie weerstaat zoiets? Ìk niet!
Binnen blijkt de slagerij tevens een streek- produktenwinkel, maar slimme mensen stappen rechtstreeks naar de vleesvitrine. Daarbovenop liggen de mandjes met worst, vacüum verpakt per twee (of per vijf klein- tjes) en €3,75 per pakje. En diversiteit alom: salami naturel, worst met oregano, met kruidnagel, met basilicum, met venkel, peperoni, kraütersalami, edelsalami, rode wijnworstjes... Zulke heerlijke malse gekruide perfecte worst, dat ik er graag voor omrijd. Zo één keer in de zoveel tijd zelfs vanaf Utrecht! Bravo bravo, John van Broekhuizen!!
.
Vanaf de A28 afslag 22 richting Nieuwleusen, Dedemsvaart, Slag- haren rijden (N377). De weg alsmaar rechtdoor vervolgen. Bij de eerste stoplichten in Balkbrug rechtsaf slaan en parkeren bij de slagerij cq. het chinees indisch restaurant ("Princess Garden") óf bij de Plus supermarkt aan de andere kant van de Ommerweg. In totaal op ca. 17 minuten afstand van Zwolle.

(update 08.12.2012)
Nu ook gerijpte worst-en vleesspecialiteiten, zoals: pancetta (12 maanden gerijpt), gerookte coppa (8mnd), zolderspek (12-14mnd) en pata negra (min. 24mnd). Restaurant "Princess Garden" zit er nog wel, maar de Plus is een Jumbo geworden.

(update 28.04.2023)
Op weg naar (het écht fantastische! avonturendierenpark) Wildlands Emmen, stop ik met beide kinderen bij 'Nationaal en Internationaal Kampioen Worstmakerij Van Broekhuizen Slagerij'. Maar de winkel is helemaal leeg en er hangt een briefje op de deur: 
"wegens personeelstekort zijn wij genoodzaakt de slagerij in Balkbrug voor onbepaalde tijd te sluiten"

De winkel in Dalfsen is nog wél open. Maar helaas hebben wíj daar nu geen tijd voor. Volgende keer graag weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten