Enkele plakjes laten ontdooien en er dan, zo precies mogelijk, zo veel mogelijk driehoekjes (rondjes, vierkantjes ... kerstbomen) uit steken van het gewenste formaat. Uit de helft van de driehoekjes een kleinere driehoek steken en deze deegranden op de andere driehoekjes leggen. Het bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eierdooier en op bakpapier in een voorverwarmde oven afbakken. De kleinste driehoekjes kunnen natuurlijk met sesamzaad, maan- zaad, oregano (o.i.d.) bestrooid worden; zodat ze afgebakken als kleine snacks dienen (hele kleine snacks).
Trail and error: het maakt schijnbaar niet uit of je één of twee
deegranden op de onderste deegdrie- hoek legt (L:3, R:2); de uiteindelijke pasteibakjes zullen ongeveer even groot opbakken.
De deegbakjes vullen met geblancheerde sjalot en een mengsel van ei, kruiden, room en kaas (in verband met de aanwezigheid van enkele vegetariërs neem ik zalm in plaats van spekjes) en bakken. Sjiek!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1r49XxNQO9XC4YlIrbMsVSB033KbN8X-M8BYdc-mqYaOu1FDMSVCy-uHmy1ypaTJMfHEaTMzNyMbl-1UpzpeEVMvS7vIPPo5kPw5TjhxBfgnscokkyn39O34z4IE2qesjb9RSxLKtZkU/s320/Recept+miniquiche.jpg)
leuk..:), ga ik proberen
BeantwoordenVerwijderenPS: Ze moeten een aparte naam verzinnen voor visetende vegetariers..
visetariers is misschien wel een goeie??!
BeantwoordenVerwijderenIk vind 'visetariërs' een héle goede suggestie!
BeantwoordenVerwijderen