Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

04 maart 2009

Natuurwinkel

Ik las het in een tijdschrift: de grootste natuurwinkel van Neder- land zou zich in Amsterdam bevinden en laat ik nou nèt enige tijd geleden een aantal uur in Amsterdam 'over' hebben... Uiteraard wist ik dat van tevoren en dus stond de routebeschrijving naar Elandsgracht 118 op mijn kladblok. Met ruime parkeermogelijk- heid! In Amsterdam? Het klonk allemaal perfect.
Nadat ik het éénrichtingsverkeer doorstaan had, inclusief auto keren midden op de trambaan van het Rembrandtplein; ting-ting-ting, stond ik op de "ruime parkeergelegenheid" van de Elands- gracht. À €4 per uur... Maar er wachtten mij 700m² biosuper, dus mijn humeur kon niet stuk. De versafdeling groente en fruit stelde enigszins teleur in de categorie 'dagvers', maar het is een biosuper en wij verwende consumenten mogen nou eenmaal niet te allen tijde de wereld aan onze voeten verwachten. Wél zijn alle verge- ten groenten goed vertegenwoordigd en valt er qua korting te scoren op (nog) minder dagvers groenvoer. Het budgetbulk- systeem (schep je eigen granen, koekjes, noten, pasta's etc) vond ìk niet zo budget; de héle winkel vond ik trouwens niet zo budget. Wél kwam ik bij nadere inspectie een flink aantal 'culiositeiten' tegen, zoals: preikiemkaas, Terschellinger kaas (jong of belegen), brandnetel geitenkaas, tofurijstbal, honingwijn (wit, rood €7,15), duindoornwijn, Australian chocolade en ijs, hazelnoothoning, schapenyoghurt, geitenboter, sinaasappelbloesemhoning en manukabushthee. Mijn oog werd vooral getrokken door de héle mooie, héle verse, héle dure vis en misschien dat ik ooit nog eens terugkom voor de aanschaf van interessante honings, maar voorlopig zal het wel bij dit ene bezoek blijven. En zó groot was die winkel trouwens niet, maar misschien bedoelen ze met "de grootste natuurwinkel van Nederland" wel "de grootste der Natuurwinkels van Nederland"...

2 opmerkingen:

  1. Mooi woord, dat 'culiositeiten', die ga ik erin houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die winkel is dan wel groot, maar budget is het inderdaad niet, en de culiositeiten zijn er waarschijnlijk aangezien er nogal wat expats in die buurt wonen. Overigens zit er vlak naast Slagerij de Groene Weg, ben je daar ook nog geweest?

    Groeten Rietje

    BeantwoordenVerwijderen